“Trupa MARE” (sau “Trupa ImpACT ART”)

        Trupa este este formată din aproximativ 20 de actori amatori, dar şi profesionişti, cu vârste cuprinse între 20 şi 70 de ani.

        Colegii noştri sunt: studenţi sau proaspăt absolvenţi de studii superioare, jurnalişti şi oameni de televiziune sau de radio, profesori şi alţi angajaţi în structuri de stat, ori în firme private, actori, liber-profesionişti, pensionari. 

        Marea mojoritate a membrilor asociaţiei catalogaţi drept „amatori” sunt „actori amatori” numai prin faptul că nu sunt absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC), însă avem colegi care au urmat diverse alte cursuri de actorie, ori au girul unei bogate experienţe artistice!  

        Regia spectacolelor este asigurată de Daniel Neguţ, instructor de teatru, cu o vechime de peste 30 de ani ca actor amator, dar care a urmat şi cursurile de Actorie ale Şcolii Populare de Artă din Bucureşti şi Braşov, precum şi cursuri de teatru organizate de diverse instituţii de profil, inclusiv de UNATC.

        Lucrăm simultan la mai multe piese de teatru şi încercăm ca fiecare membru al trupei să joace cel puţin într-o piesă, ori să fie implicat în spectacole cu cel puţin o grup artistic, din cadrul Asociaţiei.

        În general, alegem piese de teatru sau scenete care să bucure spectatorii şi să le aducă zâmbete – comedii, ori satire – cu o durată cuprinsă de la 30-40 de minute, până la aproximativ o oră sau puţin peste o oră. 

        Avem, însă, şi ambiţii mai mari, propunându-ne să urcăm pe scenă şi piese de mai mare anvergură sau foarte cunoscute.

***

Trupa de teatru pentru copii “SPIRIDUŞII”

Trupa este formată din colegi care sunt şi la Trupa MARE ImpACT ART, dar care au mai lucrat cu copiii şi ştiu să ajungă la sufletul şi la înţelegerea lor.

Jucăm mai ales la ocazii speciale – Sărbătorile de iarnă, Paşte, Ziua Copiilor – iar scenariile sunt scrise sau adaptate de Daniel Neguţ, în funcţie de evenimentul la care participăm.

Piesele de teatru sunt scurte, deoarece copiii se plictisesc repede.

De asemenea, în cadrul spectacolelor, antrenăm şi copiii-spectatori la discuţii şi comentarii, legate de ceea ce văd pe scenă.

***

Grupul umoristic “MIŢA, GOGU şi MARIŢA”

        Grupul este format din trei membri ai trupei de teatru, iar numele grupului – care este comic, prin el însuşi – a ajuns deja cunoscut, prin spectacolele susţinute până acum.  

        Stilul este apropiat de scenetele jucate la Teatrul de Revistă, ori de cele pe care le vedem la televiziuni, mai ales de Revelion.

        În general, jucăm scenete comico-satirice, scrise sau adaptate de Daniel Neguţ, cu aportul celorlalţi membri.

***

Grupul de muzică, poezie şi spiritualitate “INEDIT GROUP

        Grup format din trei membri ai Asociaţiei ImpACT ART, fiecare fiind responsabil de câte un domeniu, dintre cele trei – muzică, poezie şi spiritualitate (de fapt, poveşti cu tâlc).

        Chiar dacă, în denumire, se regăseşte cuvântul “spiritualitate”, spectacolele nu au nici o conotaţie religioasă (în afara de faptul că, de exemplu, de Sărbători, am interpretat şi colinde).

        Spiritualitatea este prezentă, de fapt, prin poveşti scurte, care au şi un caracter educativ, încheindu-se cu o “învăţătură”, aşa cum, de altfel, sunt toate poveştile rămase moştenire din străbuni şi pe care le denumim “poveşti cu tâlc” …

        Partea muzicală este susţinută de colegi care cântă la chitară, pian sau orgă, în funcţie mai ales de subiectul spectacolului respectiv.

        Spectacolele sunt, în general, tematice, fiind special concepute pentru un anumit eveniment special – fie că este vorba despre Sărbătorile de iarnă, de Paşti, despre ideea de vacanţă, ori despre seniorii noştri, aflaţi la vârsta a treia, sărbătoriţi de Ziua Persoanelor Vârstnice.

        Scenariile spectacolelor sunt scrise de Daniel Neguţ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *